06 48464582 / 06 10037759 info@vdb-engineers.com

Machinebouw

Ter vervanging van een ruim 20 jaar oude hydraulische machine heeft VDB Engineers een volledig elektrisch aangedreven grondbunker ontworpen en gerealiseerd. De aandrijving door een tractor is vervangen door een stroomaansluiting welke gevoed wordt door zonnepanelen.

De grondbunker wordt gebruikt om afgegraven grond fijn en luchtig te slaan door middel van brekers, om vervolgens eenvoudig op een storthoop of in een voertuig gestort te worden.

De machine wordt aangedreven door een aantal krachtige elektromotoren. Afstandsbedieningen bij het systeem verhogen het gebruiksgemak tijdens het vullen van voertuigen en stortzakken.

 

Truck opbouw

In opdracht van een transportonderneming voorziet VDB Engineers een DAF LF van een grondbunker met diverse transportbanden ten behoeve van het lossen van stortgoed.

Binnen het project draagt VDB Engineers zorg voor de volledige ontwikkeling, projectbegeleiding, realisatie en RDW goedkeur van het voertuig. De totaaloplossing wordt geboden op onder meer het gebied van mechanisch, hydraulisch en elektrotechnisch ontwerp en berekeningen.

Wireless machinebesturing

VDB Engineers heeft een universeel, draadloos bedieningssysteem voor een mest sleepslang-systeem ontwikkeld, wat in samenwerking met lokale ondernemers uitvoerig is getest op gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Het systeem onderscheidt zich van reeds bestaande systemen door zijn hoge betrouwbaarheid, compacte ontwerp, eenvoud van bediening en universele inzetbaarheid. De oplossing omvat onder meer het ontwerp en de opbouw van de systeemkasten, alsmede de realisatie van de draadloze dataoverdracht, grafische weergave en besturingssoftware.

Meetinstrument + acquisitie software

De profilering van specifieke looprollen meten in het werk? Hiervoor is een geautomatiseerd meetinstrument  met bijbehorende acquisitie software ontworpen.

De mobiele apparatuur wordt eenvoudig bevestigd en uitgelijnd met behulp van magnetische montageklemmen en kan bediend worden via een ingebouwde accupack of netvoeding.

De acquisitiesoftware geeft het gevraagde meet “window” door aan het instrument, waarna de precisieopnemer het oppervlak scant. Data is real-time te volgen en wordt automatisch gecorrigeerd voor eventuele fouten in uitlijning. Na acquisitie wordt de data eenvoudig geëxporteerd voor verdere bewerking of import in klantapplicaties.

Machinebouw

In opdracht van een metaalonderneming heeft VDB Engineers een machine ontwikkeld om het ruimen van gesneden gaten te automatiseren op bladen tot afmetingen van 3 x 1.5 meter.

De machine is in staat om diverse gat-diameters en bladafmetingen met de juiste spoed en toerental geautomatiseerd na te ruimen. De oplossing omvat onder meer het ontwerp en opbouw van de machine, alsmede de realisatie van de grafische weergave, besturingssoftware en aansturing van CAN actuatoren.

Database met machinebesturing

VDB Engineers heeft een geautomatiseerde fotografieomgeving met bijbehorende database ontwikkeld. Dit om diverse planten te fotograferen en categoriseren.

Met behulp van plant-specifieke barcodes worden X/Y coördinaten van de fotocamera   automatisch ingesteld door middel van stappenmotoren. Hierna wordt de foto genomen, om vervolgens automatisch bijgesneden en gecategoriseerd te worden.

De database biedt gebruiksgemak in het terugzoeken van genomen foto’s per plantensoort en periode.