06 48464582 / 06 10037759 info@vdbos-engineering.nl

Truck opbouw

In opdracht van een transportonderneming voorziet VDB Engineers een DAF LF van een grondbunker met diverse transportbanden ten behoeve van het lossen van stortgoed.

Binnen het project draagt VDB Engineers zorg voor de volledige ontwikkeling, projectbegeleiding, realisatie en RDW goedkeur van het voertuig. De totaaloplossing wordt geboden op onder meer het gebied van mechanisch, hydraulisch en elektrotechnisch ontwerp en berekeningen.

Wireless machinebesturing

VDB Engineers heeft een universeel, draadloos bedieningssysteem voor een mest sleepslang-systeem ontwikkeld, wat in samenwerking met lokale ondernemers uitvoerig is getest op gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Het systeem onderscheidt zich van reeds bestaande systemen door zijn hoge betrouwbaarheid, compacte ontwerp, eenvoud van bediening en universele inzetbaarheid. De oplossing omvat onder meer het ontwerp en de opbouw van de systeemkasten, alsmede de realisatie van de draadloze dataoverdracht, grafische weergave en besturingssoftware.

Database met machinebesturing

VDB Engineers heeft een geautomatiseerde fotografieomgeving met bijbehorende database ontwikkeld. Dit om diverse planten te fotograferen en categoriseren.

Met behulp van plant-specifieke barcodes worden X/Y coördinaten van de fotocamera   automatisch ingesteld door middel van stappenmotoren. Hierna wordt de foto genomen, om vervolgens automatisch bijgesneden en gecategoriseerd te worden.

De database biedt gebruiksgemak in het terugzoeken van genomen foto’s per plantensoort en periode.

Machinebouw

In opdracht van een metaalonderneming heeft VDB Engineers een machine ontwikkeld om het ruimen van gesneden gaten te automatiseren op bladen tot afmetingen van 3 x 1.5 meter.

De machine is in staat om diverse gat-diameters en bladafmetingen met de juiste spoed en toerental geautomatiseerd na te ruimen. De oplossing omvat onder meer het ontwerp en opbouw van de machine, alsmede de realisatie van de grafische weergave, besturingssoftware en aansturing van CAN actuatoren.